3D Triathlon

Eind september is Nationaal Park Nieuw Land het decor van de allereerste 3D Triathlon in Flevoland. Een triathlon, maar dan net iets anders. Waarom de naam 3D? Dit sportevenement omvat 3 dimensies (water, bos en paden), 3 (onder)delen (zwemmen, fietsen en lopen) en duurt totaal 3 dagen. Het is een initiatief van Nationaal Park Nieuw Land en de organisatoren van de Oostvaardersrun, Crossen door de Bossen en Triple Performance Sport.

 

UPDATE 20-9-2021
Helaas heeft de organisatie moeten besluiten om de 3D zwemtocht te annuleren vanwege het feit dat er een negatief zwemadvies in het Bovenwater is.

Zwemmen, fietsen en lopen - verdeeld over 3 dagen en locaties

Kies zelf je afstanden

De 3D triathlon vindt plaats op verschillende locaties in Nationaal Park Nieuw Land. Zwemmen in het Bovenwater, mountainbiken in het Kotterbos en hardlopen bij de Oostvaardersplassen. Iedere discipline vindt plaats op een andere dag waardoor je voldoende rust kunt nemen na elke inspanning. Bovendien zijn de afstanden per discipline verschillend, zodat je zelf kunt kiezen hoever je wilt gaan. Een ideale manier om ‘in te stappen’ als beginnend triathleet. De korte afstanden zijn ook heel geschikt voor kinderen.

Uiteraard mag je zelf beslissen of je de gehele 3D triathlon gaat doen, of alleen deelneemt aan één of twee van de evenementen. Doe je mee met de 3D triathlon? Dan krijg je een gouden startnummer!

Hoe doe je mee?

Schrijf je in!

De inschrijving is vanaf heden geopend! Wil jij je inschrijven voor een onderdeel of wellicht wel alle drie de onderdelen? Het kan allemaal, aan jou de keuze. Schrijf je in via onderstaande button!

Heb je vragen over de 3D triathlon? Neem dan contact op via info@nationaalparknieuwland.nl.

Klik hier om je in te schrijven!