Zomerprogramma bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Wie deze zomer niet op vakantie gaat hoeft zich niet te vervelen bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Voor jong en oud is er een gevarieerd programma samengesteld met verschillende natuur- en cultuuractiviteiten in de buitenlucht.

Activiteitenkalender augustus - Zomer in Oostvaardersplassen Almere

Festival LOF

© Sven Kraaijenbrink

27 augustus

Op de laatste zaterdag van de zomervakantie, 27 augustus, laden we ons op tijdens Festival LOF! LOF is anders dan de meeste andere festivals. LOF is voor mensen die geprikkeld willen worden, en voor mensen die niet vies zijn van een beetje ‘Out of the Box’. Mindful genieten in het hier & nu, in de natuur met onder andere ecstatic dance, yoga en akoestische muziek.

Meer informatie

Op pad met de boswachter

© Maarten Feenstra

verschillende excursies

We zijn trots op onze nieuwe elektrische excursievoertuigen. Stap aan boord en ga met de gids het kerngebied van de Oostvaardersplassen in. Daarnaast kun je weer extra vroeg je nest uit voor de vroege vogelwandeling, mee op roofvogelwandeling, alles leren over de kruiden uit onze natuur of mee met een nieuwe excursie: de Nieuw Land Experience. Een bijzondere ervaring met de boot, bus, te voet én VR.

Voor de jonge natuurliefhebbers

kinderactiviteiten

Al drie jaar worden er iedere zomer bij Natuurbelevingcentrum WOW-middagen georganiseerd. Dit staat voor Wildernis Onder Water. Kinderen gaan op woensdagmiddagen onder begeleiding op zoek naar waterdiertjes, gevolgd door een korte excursie of creatieve activiteit. Op vrijdagmiddagen zullen er creatieve workshops worden gegeven.  Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld aan de slag met natuurlijke materialen. Iedere zondagochtend is er in samenwerking met Paviljoen de Oostvaarders de Oostvaarders-praatjes. Tijdens een lekker ontbijtje kunnen kinderen luisteren naar de verhalen van verhalenvertellers in de tent. Dit jaar o.a. een meedoe-muzietheaterstuk en een verhaal met wajang-poppen waarbij kinderen zelf ook met de poppen mogen experimenteren

Bekijk alle kinderactiviteiten

Festivaltent

© Almere City Marketing

Gevarieerd programma in de festivaltent

In de grote festivaltent zijn naast de kinderactiviteiten dit jaar ook verschillende sport-activiteiten, mindful-events of culturele activiteiten. Zoals XL Yin Yoga op dinsdagavonden, een poëzie-middag met Sarah Tompson en harpist en meerdere mindful-festivals. Ondernemers, sportdocenten of workshopleiders die ook gebruik willen maken van onze faciliteiten kunnen contact opnemen met Muriël van der Wal info@vanderwal-projectmanagement.nl.   

De zomerprogrammering wordt nog verder aangevuld met culturele en natuuractiviteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere en de gemeente Almere.