3D Triathlon

Eind september is Nationaal Park Nieuw Land het decor van de allereerste 3D Triathlon in Flevoland. Een triathlon, maar dan net iets anders. Waarom de naam 3D? Dit sportevenement omvat 3 dimensies (water, bos en paden), 3 (onder)delen (zwemmen, fietsen en lopen) en duurt totaal 3 dagen. Het is een initiatief van Nationaal Park Nieuw Land en de organisatoren van de Oostvaardersrun, Crossen door de Bossen en Triple Performance Sport.

Zwemmen, fietsen en lopen - verdeeld over 3 dagen en locaties

Kies zelf je afstanden

De 3D triathlon vindt plaats op verschillende locaties in Nationaal Park Nieuw Land. Zwemmen in het Bovenwater, mountainbiken in het Kotterbos en hardlopen bij de Oostvaardersplassen. Iedere discipline vindt plaats op een andere dag waardoor je voldoende rust kunt nemen na elke inspanning. Bovendien zijn de afstanden per discipline verschillend, zodat je zelf kunt kiezen hoever je wilt gaan. Een ideale manier om ‘in te stappen’ als beginnend triathleet. De korte afstanden zijn ook heel geschikt voor kinderen.

Uiteraard mag je zelf beslissen of je de gehele 3D triathlon gaat doen, of alleen deelneemt aan één of twee van de evenementen. Doe je mee met de 3D triathlon? Dan krijg je een gouden startnummer!

Hoe doe je mee?

Meld je nu alvast aan!

In juni kun je je officieel inschrijven voor de sportevenementen. Dus houd deze website goed in de gaten!

Heb je interesse of wil je je nu al aanmelden? Dat kan via info@nationaalparknieuwland.nl. Je krijgt dan een persoonlijk bericht zodra er meer bekend is over het evenement.