Dag van het Nationaal Park

Vrijdag 24 mei is de 20ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats. Voor het eerst in Nederland nemen alle 21 Nationale Parken deel aan de Dag van het Nationaal Park. Ook in Nationaal Park Nieuw Land is er van alles te beleven tijdens deze bijzondere dag.    

Waarom deze dag?

24 mei is in heel Europa uitgeroepen tot de dag van het Nationaal Park. Op deze jaarlijks terugkerende dag wordt de oprichting van het eerste Nationaal Park in Europa gevierd. Het eerste Nationaal Park, Sarek National Park in Zweeds Lapland, werd op 24 mei 1909 in Zweden opgericht. 110 Jaar geleden dus! 

Nationale Parken

21 in totaal

Nationaal Park Nieuw Land is één van de 21 Nationale Parken die Nederland rijk is. Gezamenlijk vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. De Nationale Parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen. Nationaal Park Nieuw Land is sinds 1 oktober vorig jaar een Nationaal Park, en de unieke natuur van dit gebied is een prachtige aanvulling op de andere Nationale Parken in Nederland.