Crossen door de bossen

Kotterbos - Almere - Zaterdag 25 en zondag 26 september

Crossen door de Bossen staat in de startblokken! Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere nodigen ook dit jaar weer alle sportieve waaghalzen uit in het Kotterbos om een snelle tijd neer te zetten. Deze derde editie van het mountainbike (MTB) event wordt er niet één maar twee dagen gecrost.

Op zaterdag 25 en zondag 26 september worden er twee verschillende afstanden uitgezet: een korte MTB-route voor iedereen die het mountainbiken beter onder de knie wilt krijgen en die voor kinderen goed te doen is. En een langere route voor de ‘die-hards’ en professionals.

Het vaste gegeven blijft uiteraard het decor van het event: het Kotterbos. In de ruige achtertuin van Almere ligt een 13,8 km MTB-parcours. Delen van dit bestaande parcours maken onderdeel uit van beide uitgezette afstanden tijdens Crossen door de Bossen. Uitdagende heuvels wisselen zich af met slingerende stukken tussen de bomen door. Voor iedereen die geen eigen mountainbike heeft, zijn er weer mountainbikes en helmen ter plekke aanwezig.

 

De inschrijving is vanaf heden geopend! Wil jij je inschrijven voor een onderdeel of wellicht wel alle drie de onderdelen? Het kan allemaal, aan jou de keuze. Schrijf je hier in!

Heb je vragen over de 3D triathlon? Neem dan contact op via info@nationaalparknieuwland.nl.