AFGELAST - Nationaal Park Nieuw Land zwemtocht

Bovenwater - Lelystad - Vrijdag 24 september

UPDATE 20-9-2021
Helaas heeft de organisatie moeten besluiten om de 3D zwemtocht te annuleren vanwege het feit dat er een negatief zwemadvies in het Bovenwater is.

 

Een triathlon begint natuurlijk altijd met het zwemonderdeel en dat geldt dus ook voor deze nieuwe, unieke 3D Triathlon: in het Bovenwater duik je het water in om de eerste van drie dagen te beginnen met de uitdagende Nationaal Park Nieuw Land zwemtocht. De afstand bepaal jij uiteraard zelf: afhankelijk van jouw niveau kun je bijvoorbeeld kiezen voor 500 meter, 1500 meter of één van de andere afstanden die we in ons programma aanbieden.

Het zwemmen vindt buiten plaats en dat betekent dat je tijdens het zwemmen goed oplet waar je heen moet. Het parcours wordt door middel van boeien duidelijk aangegeven waarmee je tijdens het zwemmen herkenbare richtpunten hebt. Natuurlijk ontvang je van ons een badmuts. Mocht je met een zwembrilletje willen zwemmen, dan dien je die zelf mee te nemen. Daarnaast zorgen wij voor tijdregistratie. Leuk, want zo kun je niet alleen jouw eigen tijd na afloop zien, maar kun je die tijd ook direct vergelijken met die van je vrienden, familie of collega's.

Zwemmen in buitenwater kan soms behoorlijk koud zijn. Daarom zie je triatleten vrijwel altijd met een wetsuit zwemmen. Mocht je nog niet zoveel ervaring met buiten zwemmen hebben en dus geen wetsuit hebben, bieden we je op de wedstrijddag de mogelijkheid om een wetsuit te huren. Dat wetsuit zorgt niet alleen voor meer warmte, maar ook voor een beter drijfvermogen. Met andere woorden: het zwemmen zal meteen een stukje makkelijker gaan!

Op het water zorgt de reddingsbrigade voor de veiligheid van de atleten. Zij houden alle zwemmers nauwlettend in de gaten en zo zorgen we met elkaar voor een veilig zwemonderdeel.

De starttijden van de zwemtocht zijn als volgt:

16:00               Start Kids Swim                     375 meter zwemmen   (t/m 14 jaar)
16:30               Start Sprint Swim                   750 meter zwemmen
17:00               Start Long Swim                    1500 meter zwemmen
18:00               Start Bikkel Swim                   3800 meter zwemmen  

Wil jij je inschrijven voor een onderdeel of wellicht wel alle drie de onderdelen? Het kan allemaal, aan jou de keuze. Schrijf je hier in!

Heb je vragen over de 3D triathlon? Neem dan contact op via info@nationaalparknieuwland.nl.