Volg onze vogels!

In 2021-2023 doen Jan van der Winden en Camilla Dreef, verbonden aan het Lowland Ecology Network, onderzoek naar enkele iconische vogels en hun leefgebied in Nationaal Park Nieuw Land. Door enkele lepelaars, kluten en visdieven te volgen met zenders wordt de connectiviteit tussen de verschillende gebieden van Nationaal Park Nieuw Land onderzocht. De vogelonderzoekers krijgen hulp van het Nederlands Instituut voor Ecologie, Wageningen Marine Research en Deltares, die gegevens over het voedselaanbod en de omgeving verzamelen.

De lepelaars en kluten kunnen 'live' worden gevolgd doordat hun zenders signalen naar het mobiele netwerk uitzenden. Via onderstaande kaart volg ook jij "onze" vogels vogels tijdens het broedseizoen en daarna tijdens de trek. Check deze digitale kaart en volg hun route tot ver voorbij de Nederlandse grenzen!

Scroll rechts naast de kaart naar beneden om te zien welke kleur welke volgel betreft. Of klik gewoon op een gekleurd rondje op de kaart. In- en uitzoomen doe je met de + en - linksboven de kaart.

Lees hier meer over het vogelonderzoek in Nationaal Park Nieuw Land

Het vogelonderzoek Nationaal Park Nieuw Land wordt uitgevoerd in opdracht van Natuurmonumenten. Het is gestart in 2021 en loopt tot eind 2023 door. Natuurmonumenten leidt het onderzoek met financiering van het ministerie van LNV in het kader van het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland.

Waar kun je het beste vogels spotten - in Nationaal Park Nieuw Land?

Wat zoek je

46 resultaten