Ontdek Nationaal Park Nieuw Land

Welkom in Nationaal Park Nieuw Land. Het grootste man-made natuurpark ter wereld! Je bevindt je hier letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Nationaal Park Nieuw Land dankt zijn ontstaan aan het grootste inpolderingstraject ter wereld: de drooglegging van Flevoland!

In reactie op het coronavirus heeft de Nederlandse regering aanvullende maatregelen genomen: Tot 1 juni zijn samenkomsten niet meer toegestaan. Iedereen in Nederland dient minimaal 1,5 meter afstand te houden van elkaar – tenzij zij behoren tot hetzelfde gezin. Op het niet houden aan deze regel staat een boete van 400 euro. Iedereen in Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk binnen te blijven en alleen voor essentiële zaken naar buiten te gaan (bijv. boodschappen). Dit houdt in de praktijk in dat musea, theaters of openbare verzamelplaatsen zoals attracties zijn gesloten. Restaurants en cafés zijn gesloten. Supermarkten en andere winkels zijn geopend. Scholen zijn gesloten. Bekijk voor de actuele status de website RIVM.nl

Het best bewaarde geheim

Grootse natuur om de hoek

Dichtbij de drukbevolkte randstad vind je Nederlands best bewaarde geheim: Nationaal Park Nieuw Land. Dat bestaat uit de gebieden Lepelaarplassen, Marker Wadden, Oostvaardersplassen en Markermeer.

Het Park

Vogelparadijs

Op avontuur

Nationaal Park Nieuw Land is dé plek om op avontuur te gaan. Of je nu gaat wandelen, fietsen of komt vogelspotten. Want het is een waar vogelparadijs.   

Zien & Doen

Het grootste man-made natuurpark ter wereld!

Verschillende gebieden

Laat je inspireren - #NPNieuwLand