Inpoldering

Het Markermeer is genoemd naar het voormalige eiland Marken, ooit aangelegd als onderdeel van de Zuiderzeewerken. In 1976 ontstond het Markermeer door de aanleg van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Het water werd afgesloten van zee en rivieren. Daar waar oorspronkelijk de inpoldering van de Markerwaard bedoeld was, is nu open water ontstaan. Ideaal voor watersport. 

Watersport

Uitdagend gebied

Het Markermeer is een prachtig vaargebied voor de watersport. Vrijwel geen ander water in Nederland biedt zoveel ongecompliceerde mogelijkheden. Zeker voor de geoefende watersporter is het een uitdagend gebied. Bij rustig weer kunnen ook kleinere schepen prima varen op het Markermeer. 

Het Markermeer is een meer in Nederland, gelegen tussen Noord-Holland en Flevoland. Aan de noordoostelijke zijde grenst het aan het IJsselmeer, waarvan het eigenlijk het zuidwestelijk compartiment vormt, door een dijk daarvan afgescheiden. Het meer is driehoekig gevormd, 700 km² groot.

Ontdek het Markermeer

Wat kies jij?

Zeilen, wakeboarden, foilen, surfen of catamaranzeilen. Het kan allemaal op het Markermeer. Ook vanaf het vasteland is het goed toeven aan het Markermeer. Geen dag is hetzelfde! 

Zeilen op het Markermeer is een bijzondere ervaring. Het Markermeer is ontstaan nadat de Houtribdijk gesloten werd als aanzet naar het droogleggen van de Markerwaard. De Markerwaard is uiteindelijk nooit drooggelegd en is nu een enorm meer van 700 vierkante kilometer.

Vogels spotten

waarneming.nl

Nationaal Park Nieuw Land is een paradijs voor vogelspotters. Als je je op het Markermeer begeeft kun je ook genieten van vele vogels die overvliegen. Via Waarneming.nl zie je waar, welke vogels er gespot zijn in ons park. Ook kun je als vogelaar je eigen kiekjes op deze website plaatsen. 

Ga naar waarneming.nl

De locaties

Arrangementen - Kies je arrangement op het water