Kom je ook?

Nationaal Park Nieuw Land is gelegen tussen Almere en Lelystad in de provincie Flevoland. Het park is op verschillende manieren te bereiken. Daarnaast zijn er diverse bezoekerscentra.

 

Bezoekerscentra

Met de hond op pad

Honden zijn op enkele plekken welkom in Nationaal Park Nieuw Land. Deze regels zijn opgesteld om de rust in het park te bewaren. Zo wordt voorkomen dat vogels van hun nest worden gejaagd of paniek ontstaat onder rustende reeën. Soms is de geur of het geblaf van een hond al genoeg om deze onrust te veroorzaken. Bijna alle dieren in het park zijn bang voor honden. We hebben alle informatie per gebied op een rijtje gezet. 

Lees meer

Kom je met de trein? - Luister onderweg naar het verhaal van Flevoland

Audiotour New Land

Via het platform izi.travel kun je op het traject Amsterdam - Lelystad luisteren naar een theatrale audiotour over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. Een mooie introductie voor toeristen die naar Flevoland reizen, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het unieke verhaal van de provincie.

De audiotour New Land vertelt het verhaal van het Nieuwe Land en is speciaal gemaakt voor de treinreis met de sprinter van station Amsterdam Centraal via Almere Centrum naar Lelystad Centrum. Reizigers kunnen tijdens deze treinreis luisteren naar het theatrale audioverhaal over het ontstaan van Flevoland.

De beleving begint al op het station in Amsterdam. Terwijl reisleidster Geesje alles in goede banen probeert te leiden, verstoort zeeman Cornelius de reis op zoek naar zijn verloren schat. De audiotour New Land is te beluisteren via het platform Izi.travel en is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Download de audiotour hier

Kom je met de boot? - Jachthavens

Overnachten

Eén dag is te kort

Nationaal Park Nieuw Land ontdekken, daar moet je rustig de tijd voor nemen. Eén dag is te kort. Boek een leuke B&B of overnacht op een varend kampeervlot. Liever de luxe van een design hotel? Nabij Nationaal Park Nieuw Land vind je altijd een leuke locatie om te overnachten.

Overnachtingsplekken
Modern, futuristisch en centraal. Dat is Apollo Hotel Almere City Centre. Het hotel ligt naast Theater KAF, en om de hoek van alle winkels.

Locaties - Op de kaart