Gastheer van het Landschap

Gastheer van het Landschap is een op maat gemaakt programma voor recreatieondernemers over Nationaal Park Nieuw Land. Doel van deze cursus was om de deelnemers onder te onder te dompelen in de geschiedenis, flora en fauna, maar ook de merkidentiteit van het nationaal park. 

Alle deelnemers bouwen samen aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. Als groep ontwikkelden zij activiteiten en producten waarmee ze het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en  een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt.

Alle organisaties in en rondom Nationaal Park Nieuw Land konden zich aanmelden. Denk aan verblijfsaccommodaties, jachthavens, B&B, riviercruises, charters, horeca, dagrecreatiebedrijven, agro-ondernemers (B&B, boerderijwinkels), musea en VVV’s. 

Onze Gastheren van het Landschap - Onze Gastheren zijn van groot belang voor NP Nieuw Land en spelen ook voor onze bezoekers een bijzondere rol. Als bezoeker word je bij deze ondernemers ondergedompeld in Nationaal Park Nieuw Land en krijg je bij hen daarom nét wat meer te weten.

Deelname aan Gastheer van het Landschap laat je niet alleen kennis maken met de pracht van de natuur, maar ook met andere recreatieondernemers in het gebied.

Eerste editie: najaar 2021

In het najaar van 2021 zijn 25 Flevolandse recreatieondernemers gestart met de eerste editie van de IVN-cursus Gastheer van het Landschap. De ondernemers leren hoe zij een unieke natuurbelevenis kunnen bieden in Nationaal Park Nieuw Land. Het is de eerste groep ondernemers die zich straks ‘Nieuw Land Gastheer’ mag noemen. 

Gastheer van het Landschap Nieuw Land wordt aangeboden door Nationaal Park Nieuw Land, Visit Flevoland en IVN Natuureducatie.

Ontdek meer