Gastheer van het Landschap

Een ondernemer die de bijzondere waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in jouw gebied te zien en te doen is en weet je dit te vertalen naar toeristische producten? Word dan Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land en verrijk het verblijf van je gasten!

Aanmelden

De inschrijvingen voor de tweede editie, welke in september 2022 start, zijn geopend!
Aanmelden is mogelijk via de website van IVN Natuureducatie.

Onze Gastheren van het Landschap - Onze Gastheren zijn van groot belang voor NP Nieuw Land en spelen ook voor onze bezoekers een bijzondere rol. Als bezoeker word je bij deze ondernemers ondergedompeld in Nationaal Park Nieuw Land en krijg je bij hen daarom nét wat meer te weten.

Meld je aan voor 2022!

In het najaar van 2022 start de tweede editie van Gastheer van het Landschap: een op maat gemaakt programma voor recreatieondernemers over Nationaal Park Nieuw Land. Doel van deze cursus is om de deelnemers onder te onder te dompelen in de geschiedenis, flora en fauna, maar ook de merkidentiteit van het nationaal park. 

Alle deelnemers bouwen samen aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. Als groep ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt.

Alle organisaties in en rondom Nationaal Park Nieuw Land kunnen zich aanmelden. Denk aan verblijfsaccommodaties, jachthavens, B&B, riviercruises, charters, horeca, dagrecreatiebedrijven, agro-ondernemers (B&B, boerderijwinkels), musea en VVV’s.

Meld je aan!

Kosten van Gastheer van het Landschap

Dankzij de financiële bijdrage van Nationaal Park Nieuw Land en partners, kost deelname aan het programma Gastheer van het Landschap slechts €50,- per deelnemer in plaats van het standaardtarief van €250,-. Dit is inclusief lesmateriaal, vier cursusdagen, koffie/thee, een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelsticker, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. 

De cursus bestaat uit drie dagdelen, een veldexcursie en een terugkombijeenkomst. De data voor de cursus in het najaar van 2022 zijn voorlopig vastgesteld op 20 en 27 september, 4 oktober en 1 november.   Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Deelname aan Gastheer van het Landschap laat je niet alleen kennis maken met de pracht van de natuur, maar ook met andere recreatieondernemers in het gebied.

Eerste editie: najaar 2021

In het najaar van 2021 zijn 25 Flevolandse recreatieondernemers gestart met de eerste editie van de IVN-cursus Gastheer van het Landschap. De ondernemers leren hoe zij een unieke natuurbelevenis kunnen bieden in Nationaal Park Nieuw Land. Het is de eerste groep ondernemers die zich straks ‘Nieuw Land Gastheer’ mag noemen. 

Gastheer van het Landschap Nieuw Land wordt aangeboden door Nationaal Park Nieuw Land, Visit Flevoland en IVN Natuureducatie.

Ontdek meer

Meld je aan voor 2022!

Aanmelden voor de editie van 2022?

Dat kan via de website van IVN Natuureducatie.