Nieuw: wandelroutes incl. audiotour

Ontdek de Oostvaardersplassen te voet

17-5-2021 In de Oostvaardersplassen zijn twee volledig nieuwe en corona-proof audiotours beschikbaar gesteld. Gratis en op eigen gelegenheid te wandelen met behulp van een app. Deze wandelingen zijn gecreëerd in het kader van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’. De tours zijn op eigen tempo te wandelen en bieden diverse uitkijk- en rustpunten.

De tour ‘Oostvaardersplassen Almere, Ode aan het Landschap’ is 7,5 kilometer lang en vertelt je in beeld en geluid van alles over de landschappen en dieren die je onderweg tegenkomt. Van het relatief jonge polderbos en de vogelrijke natuur tot de poelen en de Natuurboulevard met zijn bijzondere begroeiing en bewoners. Op verschillende plekken word je uitgenodigd om even stil te staan bij alles wat er te zien en horen is. Het start- en eindpunt van deze tour is Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders (Almere).

Oostvaardersplassen Almere - Ode aan het Landschap | izi.TRAVEL
 

De tour ‘Nationaal Park Nieuw Land: De wondere wereld van de Oostvaardersplassen’ is 7 km lang en biedt tal van informatie, foto’s en een quiz. Aan bod komen onder andere de geschiedenis, het heden en de toekomst van het gebied en diverse informatie over fauna en flora. Het start- en eindpunt van deze tour is Buitencentrum Oostvaardersplassen (Lelystad).

Nationaal Park Nieuw Land: De wondere wereld van de Oostvaardersplassen | izi.TRAVEL
 

Beide tours zijn op eigen tempo te wandelen en bieden diverse uitkijk- en rustpunten. Onder de titel: ‘Nationaal Park Nieuw Land: de wonder wereld van de Oostvaardersplassen’ en ‘Oostvaardersplassen Almere, Ode aan het Landschap’ zijn de tours terug te vinden in de izi.TRAVEL app. Deze app is te downloaden via de Google Play Store of App Store.