Bedenk de naam voor de nieuwe uitkijktoren

In Oostvaardersplassen Lelystad staat sinds kort een nieuwe uitkijktoren. Vanaf het Buitencentrum van Staatsbosbeheer (Kitsweg 1) loop je zo naar de toren via de nieuwe vlonderpaden. Maar… deze nieuwe uitkijktoren mist nog een flitsende naam. Bedenk jij een gave naam voor de nieuwe uitkijktoren? Wie weet win jij een vogelsafari met jouw klas!

Op ooghoogte met vliegende kiekendieven
De nieuwe uitkijktoren staat aan de rand van het moeras. Je komt op ooghoogte met de vliegende kiekendieven en kan van bovenaf het moeras en de natte graslanden van de Oostvaardersplassen goed bekijken. Oostvaardersplassen is een gebied in Nationaal Park Nieuw Land en heeft een gevarieerd landschap met riet, bosschages, moeras en water waar veel soorten vogels leven. Al wandelend met een gids van Staatsbosbeheer kun je allerlei doe- en ontdekopdrachten doen in het gebied. Hierdoor leer je veel over vogels, hoe ze leven en wat ze eten. 

De winnaar gaat op vogelsafari met de hele klas
Om de uitkijktoren een naam te geven is een winactie bedacht waarbij basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 een vogelsafari kunnen winnen voor de hele klas!

Meedoen aan de winactie kan via www.ovplelystad.nl. Bij de feestelijke opening van de uitkijktoren krijgt de winnaar een ere rol tijdens de onthulling van de nieuwe naam. De opening zal later in 2024 plaatsvinden. Inschrijven voor de winactie kan tot 1 maart 2024.

DOE MEE MET DE WINACTIE