Nationaal Park Nieuw Land en IVN Natuureducatie slaan de handen ineen

Nationaal Park Nieuw Land en IVN Natuureducatie slaan de handen ineen

Op dinsdag 2 juli ondertekenden Sjaak Kruis (voorzitter van Nationaal Park Nieuw Land) en Joline de Weerdt (regiodirecteur van IVN Natuureducatie) een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar. “Het streven is om alle kinderen uit Flevoland die in de nabijheid van Nationaal Park Nieuw Land wonen het Nationaal Park te laten beleven. Door het zelf te ervaren, leren ze meer over hun eigen achtertuin”, aldus Joline de Weerdt. 

Van jongs af aan naar het nationaal park 

Nationaal Park Nieuw Land is nog vrij onbekend onder Flevolanders. Terwijl de deelgebieden van het park – Oostvaardersplassen, Marker Wadden, Lepelaarplassen en het Markermeer – zoveel mooie verhalen te vertellen hebben. Dé manier om de samenleving te verbinden met deze unieke natuur is om van jongs af aan te beginnen. De komende drie jaar gaat IVN Natuureducatie samen met de partners van Nieuw Land, waaronder Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Flevo-landschap, Stad & Natuur Almere, de gemeenten Almere en Lelystad en de provincie, aan de slag met de educatieprogramma’s en excursies voor kinderen van de basisschoolleeftijd en jongeren op de middelbare school.  

Nationaal Park Nieuw Land werkt al een aantal jaar samen met IVN Natuureducatie. Met deze samenwerkingsovereenkomst slaan de beide partijen de handen ineen om kinderen en jongeren via educatie een bijzondere en onvergetelijke ervaring te bieden. IVN Natuureducatie ondersteunt Nationaal Park Nieuw Land met het coördineren van de educatieve activiteiten in Nationaal Park Nieuw Land.  

Sjaak Kruis: “We zien ernaar uit om de samenwerking met IVN Natuureducatie verder voort te zetten en samen te zorgen dat alle Flevolanders, jong én oud, het nationaal park ontdekken en omarmen. Het is een vogelparadijs van internationale allure waar we allemaal trots op kunnen zijn.” 

Bron: Persbericht Provincie Flevoland 2 juli 2024