Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders breidt uit met twee eventruimtes

Bezoekers kunnen momenteel even niet terecht bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere. Het centrum, restaurant en evenementenlocatie is sinds januari dicht vanwege een flinke verbouwing én uitbreiding. Er komen onder andere twee eventruimtes bij. 

De uitbreiding is gepland doordat ze bij het Natuurbelevingcentrum merkten dat het gebied de Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, steeds meer in trek is bij natuurliefhebbers. Er werd dan ook besloten dat het tijd was voor meer faciliteiten.

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Liliane Vlaar van de horeca in het Natuurbelevingcentrum licht toe: “Ons Paviljoen krijgt een nog prominentere plaats in dit bijzondere gebouw in de nieuwe wildernis van Almere. Met een vergroot en nieuw ingericht restaurant, professionele keuken, gastvrije bar, mooi terras en nieuwe groepsruimten met uitzicht op de Oostvaardersplassen wordt het nog fijner koffie drinken, lunchen, borrelen, vergaderen en high tea’en. Ook het buitenterrein wordt aangepakt, zo komt er een extra parkeerterrein en wordt het excursieprogramma van Staatsbosbeheer uitgebreid.”

Naast de bestaande ruimtes (de Almerekamer en Auditorium) komen er met deze uitbreiding twee ruimtes bij op de begane grond. Liliane: “Met uitzicht op de Oostvaardersplassen. Beide ruimtes hebben een capaciteit van 36 personen, en kunnen aaneengeschakeld worden tot één grote ruimte voor 72 personen.”

Foodtruck

Goed om te weten: tijdens de sluiting blijft de parkeerplaats toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Zij kunnen dus gewoon nog steeds de fiets- en wandelroutes doen rondom het Natuurbelevingcentrum. Ook is er tijdens de verbouwing op woensdag tot en met zondag van 11 tot 15 uur een foodtruck van Paviljoen de Oostvaarders (en toiletvoorziening) aanwezig voor bezoekers.

De planning is dat alles vanaf het najaar, rond oktober, weer open is. Vanaf dan kun je bij Paviljoen de Oostvaarders weer dagelijks groen vergaderen met duurzame catering. Ze bieden hier koffie- en theearrangementen, diverse lunch- en dinerarrangementen (2- of 3-gangen menu’s), high tea en high wine.