Nationaal Park Nieuw Land betrekt recreatieondernemers

Samen bouwen aan avontuurlijke belevingsconcepten

Natuur en de beleving ervan wordt steeds belangrijker voor recreanten in de keuze voor hun verblijf. Daar kunnen recreatieondernemers in Flevoland goed op inspelen. Daarom starten er in het najaar 25 Flevolandse recreatieondernemers met de IVN-cursus Gastheer van het Landschap. De ondernemers leren hoe zij een unieke natuurbelevenis kunnen bieden aan bezoekers in Nationaal Park Nieuw Land.

‘Nieuw Land Gastheer’
Het is de eerste groep ondernemers die zich straks ‘Nieuw Land Gastheer’ mag noemen. De ondernemers leren en ontdekken alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in hun omgeving en hoe deze beleving over te brengen naar hun gasten. Daarnaast vormen de bedrijven een krachtig recreatienetwerk waarin zij samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe belevingen in het gebied. Belevingen die naadloos aansluiten bij het avontuurlijke karakter van Nationaal Park Nieuw Land. Jop Fackeldey, gedeputeerde bij de Provincie Flevoland, is enthousiast over deze kans voor recreatieondernemers: “Nationaal Park Nieuw Land heeft toeristen en recreanten ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur. Mooi dat zoveel ondernemers zich willen inzetten om die natuurbeleving nog unieker te maken.

Gastheer van het Landschap
Het is de eerste uitvoering van Gastheer van het Landschap in Nationaal Park Nieuw Land. Een op maat gemaakt programma van IVN Natuureducatie, Nationaal Park Nieuw Land en Visit Flevoland. Het IVN-programma Gastheer van het Landschap bestaat al meer dan tien jaar. In die periode zijn er meer dan 2400 recreatieondernemers opgeleid. Mariza Bosch (IVN Flevoland): ‘Deze 25 ondernemers vertellen straks samen het verhaal van Nationaal Park Nieuw Land en bieden de recreant een optimale natuurbeleving.’ De plekken voor de editie van 2021 zijn vervuld. De ondernemers starten in het najaar met het programma, bestaande uit vier bijeenkomsten waaronder één veldexcursie. Aanmelden voor de volgende editie in 2022 kan via info@nationaalparknieuwland.nl.

Ondernemers betrekken
Nationaal Park Nieuw Land is volop in ontwikkeling. Naast diverse fysieke projecten in het gebied, grijpt het nationaal park ook nieuwe kansen aan op het vlak van marketing & communicatie, educatie en onderzoek. Los van het programma Gastheer van het Landschap is Nationaal Park Nieuw Land altijd op zoek naar interessante samenwerkingen die het aanbod van het nationaal park nóg avontuurlijker kunnen maken. Daarom nodigt Nationaal Park Nieuw Land recreatieondernemers, scholen en andere partijen uit om met ideeën te komen die natuurbeleving in het nationaal park nóg aantrekkelijker en avontuurlijker maken.

Heb jij een idee?
Ben jij een recreatieondernemer, school of andere organisatie met een goed idee voor potentiële samenwerkingen of nieuwe belevingsconcepten in Nationaal Park Nieuw Land? Check dan onze website voor meer informatie: www.nationaalparknieuwland.nl/ondernemers