1 jaar Nationaal Park Nieuw Land

Nationaal Park Nieuw Land bestaat één jaar. Op 1 oktober 2018 kregen de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer samen de status van Nationaal Park. Op zondag 6 oktober organiseren we ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van Nieuw Land een 9-tal speciale activiteiten. Daarvoor nodigen we jou graag uit. 
 

Neem een kijkje achter de schermen.

Wat kan Nieuw Land voor jou betekenen?

Nationaal Park Nieuw Land

Icoon: de zeearend

Nationaal Park Nieuw Land bestaat uit deelgebieden Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer. Het gebied van 29.000 hectare zou nooit hebben bestaan zonder de inpoldering van Flevoland. Het is een waar vogelparadijs met als icoon de zeearend. In de moerassen kom je  kuddes heckrunderen en konikpaarden tegen. En de natuur is er man-made.  

Meer info

Ga op avontuur

Geen dag is hetzelfde

Kom Nationaal Park Nieuw Land lekker zélf verkennen. Dat kan uiteraard zonder plan: gewoon kijken waar de wind je brengt... Maar je kunt er ook voor kiezen om een door ons uitgezet pad te kiezen. Van fiets & wandelroutes tot excursies en festivals. En kom zeker terug want geen dag is hetzelfde in Nieuw Land. 

Ga op pad