Oostvaardersplassen Almere

De Oostvaardersplassen is een bijzonder moerasgebied tussen Almere en Lelystad. Hier leven duizenden ganzen en watervogels, Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en vossen. Start een mooie wandel- of fietstocht vanuit het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en geniet van een lekkere lunch in het restaurant. Spot de dieren in het natuurgebied met de aanwezige verrekijkers of ga op pad met de boswachter. Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend!

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is de perfecte plek om een ontdekkingstocht naar de Oostvaardersplassen Almere te beginnen. Je kunt de fietsfolder en wandelfolder gratis downloaden. Vanuit het gebouw heb je met de aanwezige verrekijkers een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en plassen. Op de begane grond zit restaurant Paviljoen de Oostvaarders met een vega- en vegan-vriendelijke menukaart.

Uitbreiding NBC

De verbouwing is gestart

De uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is officieel gestart! Het bestaande gebouw krijgt een andere indeling, het restaurant wordt groter en er komt een nieuw gedeelte met groepsruimten, leslokalen en een werkplaats. Helaas zal er tijdelijk wat ongemak zijn, maar er komt iets prachtigs voor terug. Wij informeren je graag over de stand van zaken en belangrijke updates. Ook vind je alvast een kleine preview van hoe het gebouw er straks uit komt te zien.

Meer informatie
Artist impression begane grond restaurant

Paviljoen de Oostvaarders

Openingstijden december

  • Dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur;
  • Op 1e kerstdag gesloten;
  • Op oudejaarsdag (31 december) vanaf 16.00 uur gesloten;
  • Op nieuwjaarsdag (1 januari) vanaf 11.00 uur geopend.

Ontdek de ruige achtertuin van Almere

Op excursie met de ecokar

Ga het gebied in met gids

Stap in de ecokar en ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen. Deze excursie start aan de Almeerse zijde van het gebied. In een kleiner gezelschap ga je op zoek naar de bewoners van dit gebied. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van dit enorme moerasgebied. En het blijft elke keer een verrassing wie van de bewoners je op je pad tegen komt...

Deze excursie is vanaf het voorjaar weer te boeken. 

Betrokken partijen - Oostvaardersplassen Almere is een samenwerking tussen: