Oostvaardersplassen Almere

De Oostvaardersplassen is een bijzonder moerasgebied tussen Almere en Lelystad. Hier leven duizenden ganzen en watervogels, Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en vossen. Start een mooie wandel- of fietstocht vanuit het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en geniet van een lekkere lunch in het restaurant. Spot de dieren in het natuurgebied met de aanwezige verrekijkers of ga op pad met de boswachter. Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend!

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is de perfecte plek om een ontdekkingstocht naar de Oostvaardersplassen Almere te beginnen. Je kunt daar ook de fietsfolder en wandelfolder gratis ophalen. Vanuit het gebouw heb je met de aanwezige verrekijkers een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en plassen. Op de begane grond zit restaurant Paviljoen de Oostvaarders met een vega- en vegan-vriendelijke menukaart.

Winterafsluiting

Tijdens de winterafsluiting (vanaf 1 dec 2022) zijn delen van de Oostvaardersplassen niet toegankelijk voor bezoekers. Voor wandelaars en fietsen zijn er een aantal delen afgezet. Dit in verband met beheer vanuit Staatsbosbeheer en rust voor de dieren. Aan de Almeerse zijde kun je terecht in het westelijke deel van het Kotterbos (tussen De Buitenring en de Natuurboulevard) en in de omgeving van het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, ten zuiden van het Hugo de Vriesweg. 

Boswachtersblog winterafsluiting

De ruige achtertuin van Almere

Excursie door de Oostvaardersplassen

Met de Ecokar

Stap in de ecokar en ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen. Deze excursie start aan de Almeerse zijde van het gebied. In een kleiner gezelschap ga je op zoek naar de bewoners van dit gebied. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van dit enorme moerasgebied. En het blijft elke keer een verrassing wie van de bewoners je op je pad tegen komt...

Meer informatie

Betrokken partijen - Oostvaardersplassen Almere is een samenwerking tussen: