Oostvaardersplassen Almere

De Oostvaardersplassen is een bijzonder moerasgebied tussen Almere en Lelystad. Hier leven duizenden ganzen en watervogels, Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en vossen. Start een mooie wandel- of fietstocht vanuit het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en geniet van een lekkere lunch in het restaurant. Spot de dieren in het natuurgebied met de aanwezige verrekijkers of ga op pad met de boswachter. Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend!

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is de perfecte plek om een ontdekkingstocht naar de Oostvaardersplassen Almere te beginnen. Je kunt daar ook de fietsfolder en wandelfolder gratis ophalen. Vanuit het gebouw heb je met de aanwezige verrekijkers een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en plassen. Op de begane grond zit restaurant Paviljoen de Oostvaarders met een vega- en vegan-vriendelijke menukaart.

Uitbreiding NBC

Belangrijke informatie

De komende tijd vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor de uitbreiding van het Natuurbevingcentrum. Helaas zal er tijdelijk wat ongemak zijn, maar er komt een prachtig gebouw voor terug. Wij informeren je graag over de stand van zaken en belangrijke updates. 

Meer informatie

OOSTVAARDERSPLASSEN 120.000 JAAR GELEDEN

Archeologie expositie vanaf 18 juni

Nijlpaarden, bosolifanten, neanderthalerwerktuigen en echte parels! In het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere zijn vanaf 18 juni tot en met 29 oktober spectaculaire vondsten uit de ondergrond van de Oostvaarderplassen te zien.

 

Meer informatie

De ruige achtertuin van Almere

Excursie door de Oostvaardersplassen

Met de Ecokar

Stap in de ecokar en ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen. Deze excursie start aan de Almeerse zijde van het gebied. In een kleiner gezelschap ga je op zoek naar de bewoners van dit gebied. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van dit enorme moerasgebied. En het blijft elke keer een verrassing wie van de bewoners je op je pad tegen komt...

Meer informatie
Excursies in Oostvaardersplassen Almere

Betrokken partijen - Oostvaardersplassen Almere is een samenwerking tussen: