Oostvaardersplassen Almere

De Oostvaardersplassen is een bijzonder moerasgebied tussen Almere en Lelystad. Hier leven duizenden ganzen en watervogels, Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en vossen. Start een mooie wandel- of fietstocht vanuit het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en geniet van een lekkere lunch in het restaurant. Spot de dieren in het natuurgebied met de aanwezige verrekijkers of ga op pad met de boswachter. Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend!

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is de perfecte plek om een ontdekkingstocht naar de Oostvaardersplassen Almere te beginnen. Je kunt de fietsfolder en wandelfolder gratis downloaden. Vanuit het gebouw heb je met de aanwezige verrekijkers een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en plassen. Op de begane grond zit restaurant Paviljoen de Oostvaarders met een vega- en vegan-vriendelijke menukaart.

Dag van de Bouw

Sneak peek

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders opent op 8 juni één dag haar deuren.

Sinds januari 2024 is Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders tijdelijk gesloten voor een flinke verbouwing en uitbreiding. Het gebouw is sindsdien omgeven door keten en bouwhekken. Inmiddels zijn de contouren van het gebouw van buiten al zichtbaar. Maar wat er binnen gebeurt, daar zijn veel mensen nieuwsgierig naar.

Zaterdag 8 juni, tijdens de Dag van de Bouw, is het tussen 10:00 en 14:00 uur mogelijk om eenmalig in het nieuwe deel binnen te kijken. 

Meer informatie
Artist impression voorkant gebouw

Foodtruck en Toilet

Wees welkom!

De uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is in volle gang. Maar niet getreurd. Van woensdag t/m zondag kun je tussen 11:00 en 15:00 terecht bij de Foodtruck van Paviljoen de Oosvaarders die voor het gebouw staat. Je kunt terecht voor koffie, fris, broodjes en zelfs wafels! Nu het beter weer wordt, worden de openingstijden van de foodtruck op sommige dagen ruimer. Hier kun je de meest actuele informatie vinden. Tijdens openingstijden van de foodtruck is er ook toiletvoorziening aanwezig. 

Actuele informatie

Sluiting Natuurbelevingcentrum

Vanaf 15 januari 2024

De uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is in volle gang. Vanaf maandag 15 januari is het gebouw dicht, maar je kunt tijdens de sluiting nog steeds genieten van de prachtige fiets- en wandelroutes rondom het Natuurbelevingcentrum.

Het bestaande gebouw krijgt een andere indeling, het restaurant wordt groter en er komt een nieuw gedeelte met groepsruimten, leslokalen en een werkplaats. Wij informeren je graag over de stand van zaken en belangrijke updates. Ook vind je alvast een kleine preview van hoe het gebouw er straks uit komt te zien.

Meer informatie
Artist impression voorkant gebouw Artist impression begane grond restaurant

Ontdek de ruige achtertuin van Almere

Op excursie met de ecokar

Ga het gebied in met gids

Stap in de ecokar en ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen. Deze excursie start aan de Almeerse zijde van het gebied. In een kleiner gezelschap ga je op zoek naar de bewoners van dit gebied. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van dit enorme moerasgebied. En het blijft elke keer een verrassing wie van de bewoners je op je pad tegen komt...

Deze excursie is vanaf het voorjaar weer te boeken. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste updates, tips en events bij de Oostvaardersplassen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van interessante tips en ontwikkelingen.

Meld je aan!

Betrokken partijen - Oostvaardersplassen Almere is een samenwerking tussen: