Oostvaardersplassen Almere

De Oostvaardersplassen is een bijzonder moerasgebied tussen Almere en Lelystad. Hier leven duizenden ganzen en watervogels, Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en vossen. Start een mooie wandel- of fietstocht vanuit het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en geniet van een lekkere lunch in het restaurant. Spot de dieren in het natuurgebied met de aanwezige verrekijkers of ga op pad met de boswachter. Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend!

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is de perfecte plek om een ontdekkingstocht naar de Oostvaardersplassen Almere te beginnen. Je kunt daar ook de fietsfolder en wandelfolder gratis ophalen. Vanuit het gebouw heb je met de aanwezige verrekijkers een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en plassen. Op de begane grond zit restaurant Paviljoen de Oostvaarders met een vega- en vegan-vriendelijke menukaart.

Festival LOF

© Jeanine Verbraak
© Sven Kraaijenbrink

27 augustus

Stap in de wereld van yoga, dansen, creatief bezig zijn en Quantum Vissticks (ja, echt!) tijdens Festival LOF op 27 augustus. Geniet op een prachtige locatie van de fijne festivalsfeer en deel je eigen programma in. Je kunt meedoen met één activiteit of je hele dag vullen met verschillende workshops, lekker struinen over de markt, lekker eten en drinken en genieten van muziek. Voor iedereen die eens iets nieuws uit wil proberen. Van hoelahoep tot een cacao ceremonie, van een lachworkshop tot lezing. Je ontdekt het op LOF! 

Meer informatie

Zomerprogramma

© Jorn van Eck

Een bomvol programma deze zomer!

Wie deze zomer niet op vakantie gaat hoeft zich niet te vervelen bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Voor jong en oud is er een gevarieerd programma samengesteld met verschillende natuur- en cultuuractiviteiten in de buitenlucht.

Meer informatie

De ruige achtertuin van Almere

© Maarten Feenstra

Fiets - en wandelroutes

© Roxann Overdijk

Bezoekerscentrum

© Maarten Feenstra

Activiteiten en evenementen

© Maarten Feenstra

Onze tips voor kinderen

© Marcel Versteeg

Dieren in de Oostvaardersplassen

Excursie door de Oostvaardersplassen

Ecokar

Ecokar

Met de Ecokar

Stap in de ecokar en ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen. Deze excursie start aan de Almeerse zijde van het gebied. In een kleiner gezelschap ga je op zoek naar de bewoners van dit gebied. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van dit enorme moerasgebied. En het blijft elke keer een verrassing wie van de bewoners je op je pad tegen komt...

Meer informatie

Betrokken partijen - Oostvaardersplassen Almere is een samenwerking tussen: