Dodaarspad

(10,0 km)

Een gevarieerde wandeling door het vogelrijke Oostvaardersveld en het prachtige Hollandse Hout bij de Oostvaardersplassen.

Het dodaarspad gaat deels over onverharde paden en is hierdoor minder geschikt voor mindervaliden. Een deel van de route is niet toegankelijk met honden.

Meer info: Staatsbosbeheer

Dit ga je zien

Startpunt: Kitsweg 1
8218 AA Lelystad
Eindpunt: Kitsweg 1
8218 AA Lelystad

Beschrijving

Startpunt: Kitsweg 1
8218 AA Lelystad

Het startpunt van de wandelroute is Buitencentrum Oostvaardersplassen. Volg vanaf hier de witte pictogrammen om de 10 km lange route te wandelen. Het eerste deel van de route loop je door het Oostvaardersveld. Een prachtig vogelrijk gebied waar je ook groepen konikpaarden kunt tegenkomen. Vanuit het Oostvaardersveld kom je uiteindelijk in het Hollandse Hout terecht. Een jong bos waar je zomaar reeën, vossen en natuurlijk ook vele vogels kunt tegenkomen. Je loopt langs een recent aangelegde slenk waar regelmatig dodaars te bewonderen zijn. Momenteel wordt aan de aanleg van een tweede slenk gewerkt. De route eindigt met een kleine klim de Knardijk op, waarna je weer bij het Buitencentrum uitkomt.  Onderweg kom je diverse bankjes tegen. Een deel van de route is niet toegankelijk met honden. De route is deels onverhard en niet geschikt voor mindervaliden.

Eindpunt: Kitsweg 1
8218 AA Lelystad

Kenmerken