2021 Soortenjaar

Begin dit jaar is het 2021 Soortenjaar gestart met als doel minstens 2021 soorten planten, dieren, schimmels en (korst) mossen te tellen in Nationaal Park Nieuw Land. Bijna 1500 waarnemers hebben samen meer dan 50000 waarnemingen ingevoerd. Van 2021 verschillende soorten is het doel behaald, en dat al halverwege het jaar! Hieruit blijkt de rijkdom van het jongste nationaal park van Nederland en dat laten we graag zien.

We tellen gewoon door!

Kom naar Nationaal Park Nieuw Land en tel mee!

Hoe tel je mee?

© Kevin van den Hoven

Stap 1: Download de app

Download de app OBsIdentify. In de app maak je eerst een persoonlijk account aan. Hierdoor plaatst de app ook direct je gevonden plant of dier op de website van www.waarneming.nl. Je telt dan met ons mee om 2021 soorten planten en dieren te vinden in ons park.

uitleg ObsIdentify app
  • uitleg ObsIdentify app

Stap 2: Zoek soorten en upload foto

Zoek verschillende soorten in ons park uit een van deze categorieeën: paddenstoelen, mossen, korstmossen, insecten, ongewervelden, planten, zoogdieren, vlinders, nachtvlinders, libellen, reptielen, vissen amfibieën of vogels. Maak een foto van een soort die je hebt ontdekt. 

© Visit Flevoland

Stap 3: Snij je foto bij en upload

Je kan nu je foto eventueel bijsnijden en klik daarna op Obsidentify. De app gaat nu bekijken welke plant of dier je gevonden hebt. Staat jouw soort ertussen dan kan je deze soort selecteren en vervolgens je identificatie bewaren.

© Provincie Flevoland

Stap 4: Bekijk je waarneming op waarnemingen.nl

Gefeliciteerd! Je waarneming is nu succesvol opgeslagen op een speciale pagina op www.waarneming.nl. Hier houden we samen bij hoeveel soorten er al gevonden zijn. 

Ook de Aeres studenten in Flevoland helpen ons mee en gaan je leren hoe je op zoek gaat naar nieuwe soorten planten en wat je kan doen om dieren te spotten! Via deze pagina en onze social media kanalen houden we je op de hoogte en laten we weten wanneer er een evenement of excursie is.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom het 2021 Soortenjaar schrijf je dan in voor onze speciale nieuwsbrief. 

Wandelroutes 2021Soortenjaar - Ontdek de planten en dieren langs deze routes.