Onverwacht avontuurlijk

Op de bodem van de voormalige Zuiderzee is dit prachtige nationaal park te vinden. Het is een waar vogelparadijs met de zeearend als icoon. Een indrukwekkend natuurgebied dat uitnodigt om het onverwachte avontuur aan te gaan. Geen grote ontdekkingsreis of het beklimmen van bergen, maar het activeren van je zintuigen in het jongste nationaal park van Nederland.

Geniet van de rust tijdens een wandeling in de vroege ochtend. Ontwaak samen met de dieren in dit gebied. Trek je schoenen uit en ga barefoot verder. Ben bewust van je zintuigen en geniet van deze start van je dag. Of sluit je dag hier juist af met de ondergaande zon. Deze pagina biedt inspiratie voor een micro-avontuur in de natuur.

 

De serene stilte van de ochtend

De rust en de ruimte van de Oostvaardersplassen zijn extra indrukwekkend in de vroege ochtend. Dit gebied bewijst dat de mooiste natuur spontaan kan ontstaan op de meest onverwachte plekken. Runderen, paarden en edelherten genieten van de rust in dit prachtige gebied. Vele vogels komen broeden of bijtanken in de Oostvaardersplassen. Maar niet alleen de dieren komen hier tot rust, jij ook. Laad weer op, bijvoorbeeld tijdens een barefootwandeling of een yoga-sessie.

 

Tip: boek een vroege vogelwandeling en vergeet je verrekijker niet.

Lees hier meer over de Oostvaardersplassen

De charme van een eiland

Ontdek het nieuwste stukje Nederland: Marker Wadden. Bezoek Marker Wadden met een eigen boot of neem de veerdienst. Op dit prachtige eiland kun je mooie wandelingen maken langs vogelkijkhutten, de uitkijktoren en de stranden. In dit weidse en lege landschap strijken veel vogels neer. Marker Wadden is dan ook een paradijs voor vogelspotters.

Wist je dat je zelfs kunt overnachten op Marker Wadden? Er zijn vier energie neutrale eilandhuisjes te vinden op het eiland. Geniet van de prachtige natuur!

 

Ontdek de charme tijdens een bezoek aan dit natuureiland.

Lees meer over Marker Wadden

Kanoën door nieuwe natuur

Op kanosafari door een dicht loofbos aan de rand van de Oostvaardersplassen. Dichtbij, maar door de prachtige stille natuur waan je je in Zweden. De rust enkel onderbroken door vogelgeluiden. Je maakt vanaf het water kennis met dit prachtige gebied. De Hollandse Hout is een groot bosgebied van ruim 900 hectare. Een deel van het gebied is zelfs tot bosreservaat benoemd. De natuur is hier erg aantrekkelijk voor onder andere vlinders, zangvogels, zoogdieren, libellen en ijsvogels. Welke vogels hoor jij?

 

Laat je verrassen. 

Kijk hier voor meer leuke activiteiten in de natuur
 • Bijzonder overnachten

  Nationaal Park Nieuw Land ontdekken, daar moet je rustig de tijd voor nemen. Boek een leuke B&B of overnacht op een varend kampeervlot. Liever de luxe van een design hotel? Nabij Nationaal Park Nieuw Land vind je altijd een leuke locatie om te overnachten.

  Bijzonder overnachten
 • Wandelen

  Ontdek het Nationaal Park te voet.

  Wandelen
 • Fietsen

  Ontdek het Nationaal Park op de fiets. 

  Fietsen