Kinderactiviteiten in Oostvaardersplassen Almere

Kinderen hoeven zich niet te vervelen in de Oostvaardersplassen Almere. Deze zomer wordt er van alles georganiseerd voor de jonge natuurliefhebbers. Zo zijn er voorleesochtenden, WOW dagen, en andere activiteiten. Maar je kunt ook de Wijze Uilenspeurtocht doen of gewoon lekker struinen en op onderzoek uitgaan in de Oostvaardersplassen. Op deze pagina vind je allerlei leuke kinderactiviteiten. 

Wijze Uilenspeurtocht

Speuren met Aagje de uil

De Wijze Uilenspeurtocht is iedere dag te doen, zonder dat daar materialen voor opgehaald hoeven te worden. Het enige dat je ervoor nodig hebt is je telefoon en een beetje nieuwsgierigheid. Via je telefoon zie je de route en de vragen. Langs de route vind je alle opdrachten en speelobjecten. Aagje de Uil is de hoofdpersoon en neemt de kinderen mee langs de dieren en planten van de Oostvaardersplassen. Het is een gratis kinderspeurtocht, waarbij iedere speurneus na afloop een een presentje ontvangt. Alle teksten zijn tevens via audio-bestanden te beluisteren. De route is ongeveer 1 kilometer lang. De speurtocht start bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Wanneer je het pad van de parkeerplaats naar het Natuurbelevingcentrum afloopt kom je vanzelf een houten uil tegen waar je een QR code kunt scannen. Dat is het startpunt van de speurtocht. 

VR-films

vier films die je mee terug in de tijd voeren

Hoe leefden de jagers en verzamelaars in de Steentijd? Hoe zag een VOC-schip er van binnen uit? Waar komen de houtresten in het Kotterbos vandaan? Wat is het verhaal achter de WOII bommenwerper in de Oostvaardersplassen? De 4 korte VR films geven antwoord op al deze vragen. Deze VR films zijn te bekijken in het auditorium van Natuurbelevingcentum de Oostvaarders. 

Kindermagazine

Gratis natuurpaspoort

Dit gratis kindermagazine is op te halen bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Kinderen kunnen leerzame opdrachten doen, spelletjes doen, een kleurplaat inkleuren en nog veel meer.