Plan je bezoek

Wees welkom aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen.Op deze pagina vind je informatie over de bereikbaarheid van Oostvaarderplassen Almere. Het Natuurbelevingcentrum is dé plek waar jouw avontuur door de het natuurgebied begint. Op de begane grond van het Natuurbelevingcentrum zit Paviljoen de Oostvaarders. Ook deze contactgegevens vind je hieronder. 

© Marjolein den Hartog

Rustgebied tijdens wintermaanden

Tijdens de wintermaanden zijn het Oostvaardersbos en Kotterbos rustgebied voor de edelherten, Heckrunderen en konikpaarden. De gebieden zijn dan beperkt toegankelijk voor het publiek. Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders blijft altijd bereikbaar met de auto, voor fietsers en wandelaars. Het pad tussen de fietsbrug bij het Oostrandpark en het Natuurbelevingcentrum blijft open. Indien je vragen hebt over de bereikbaarheid, neem dan gerust contact met ons op. 

© Marjolein den Hartog

Toegankelijkheid

Kijk voor een overzicht van de toegankelijkheid per gebied op de overzichtskaart vam Staatsbosbeheer. Actuele informatie over de toegankelijkheid van het gebied kun je vinden op het boswachtersblog Oostvaardersplassen.