Plan je bezoek

Wees welkom aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Op deze pagina vind je informatie over de bereikbaarheid van Oostvaarderplassen Almere. Het Natuurbelevingcentrum is dé plek waar jouw avontuur door de het natuurgebied begint. Op de begane grond van het Natuurbelevingcentrum zit Paviljoen de Oostvaarders. Ook deze contactgegevens vind je hieronder. 

Toegankelijkheid

Kijk voor een overzicht van de toegankelijkheid per gebied op de overzichtskaart van Staatsbosbeheer. Actuele informatie over de toegankelijkheid van het gebied kun je vinden op het boswachtersblog Oostvaardersplassen.

Rustgebied tijdens wintermaanden

Met ingang van 1 januari 2022 wordt het noordelijke deel van het Oostvaardersbos afgesloten voor publiek in verband met het beheer en de rust voor de grote grazers. Op 1 december 2021 was een deel van het Kotterbos al voor het publiek afgesloten. Nu wordt het deel van het Oostvaardersbos tussen het Hugo de Vriespad en de Oostvaardersdijk gesloten tot medio mei. Aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen kan men terecht in het westelijke deel van het Kotterbos en in de omgeving van het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, ten zuiden van het Hugo de Vriesweg. Zie ook de kaart.

Er is ook een omleiding voor het fietspad tussen de fietsknooppunten 67 en 97 (zie kaart). Indien je vragen hebt over de bereikbaarheid, neem dan gerust contact met ons op.