Natuurbelevingscentrum weer gedeeltelijk open

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen, is pas vanaf 30 november weer volledig geopend, 7 dagen per week van 10:00 tot 17:00 uur. Bezoekers kunnen nu al wel weer gebruik maken van de faciliteiten in De Oostvaarders (toiletten) en gratis parkeren om een wandeling of fietstocht te starten. Daarnaast is Paviljoen de Oostvaarders gestart met een To Go service.

In het Natuurbelevingcentrum kunnen bezoekers dus pas vanaf 30 november weer de expositie, films, de verrekijkers in de panoramaruimte en het kraaiennest bezoeken. Wel kunnen nu de populaire doppio’s weer gehuurd worden. Dit zijn elektrisch aangedreven tweezits-fietsen waarmee bezoekers een rondje om de Oostvaardersplassen kunnen fietsen. Vanaf eind oktober zijn er niet twee maar vier van deze fietsen te huur. De kosten zijn 30 euro per fiets, daar is ook een picknickmand bij te bestellen.

Ook is Paviljoen de Oostvaarders gestart met een nieuwe To Go service. Met onder andere keuze uit huisgemaakte soepen, glühwein, broodje Unox, Italiaans ijs in wintersmaken en appeltaart. Op mooie dagen zal op woensdagmiddag en de weekenden de To Go service open gaan vanuit de kiosk. Op andere dagen kan binnen bij de toonbank eten en drinken worden afgehaald. Nieuw is ook de afhaalmogelijkheid van een high tea of high wine-arrangement. Om thuis nog na te genieten na een wandeling of fietstocht.

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle overige activiteiten en excursies de komende weken afgelast.