Wereld Trekvogeldag 2023

Oostvaardersplassen Lelystad

Wereld Trekvogeldag Junior

Tijdens Wereld Trekvogeldag Junior kan je  meedoen aan allerlei activiteiten zoals een speurtocht, insectenhotel maken, nestkastjes timmeren, een vogeltrekquiz en nog veel meer. Je leert van alles over de vogeltrek en welke rol water speelt voor vogels. Jesse Zwart van Dagje in de Natuur komt in de middag een speciale kinderlezing geven over de vogeltrek. Mis het niet!

Lees meer

Oostvaardersplassen Almere

Activiteiten Almere

Aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen is er bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders een bomvol programma: ecokarexcursies, vogelwandelingen, lezingen, verrekijkers, workshops & demonstraties.

Lees meer

Een greep uit de activiteiten - tijdens Wereld Trekvogeldag 13 mei 2023

 • Ecokarexcursie

  Met de ecokar de Oostvaardersplassen in! In een kleiner gezelschap ga je op zoek naar de bewoners van dit gebied. Onderweg vertelt de gids van Staatsbosbeheer je over het ontstaan van dit enorme moerasgebied. En het blijft elke keer een verrassing wie van de bewoners je op je pad tegen komt. Speciaal op 13 mei, tijdens Wereld Trekvogeldag, bieden wij de excursie voor slecht €10,- aan! van 09:30 - 11:30 uur en 14:00 - 16:00 uur.

  Boek de ecokar hier
  Ecokarexcursie Ecokar
 • Gouden fotosafari

  Altijd al willen fotograferen tidens het gouden uurtje in de Oostvaardersplassen? Dan is dit je kans! Deze gouden editie van de fotosafari brengt je in het kerngebied ten tijde van het magische uur. Gedurende 2 uur kun je aan boord van de stoere elektrische buggies naar hartenlust adembenemende mooie plaatje schieten van dit unieke natuurgebied en haar bewoners. Deze uitzonderlijke uitvoering van de fotosafari is een tijdelijke excursie. Van 6:30 - 8:30 uur en 19:00 -21:00 uur.

  Boek tickets
  Gouden fotosafari

Unieke pendeldienst tussen Lelystad en Almere

Vanaf 11:00 uur gaat er 4 x een pendeldienst vanaf Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders Almere naar het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen Lelystad. Om 16:00 uur vertrekt de laatste rit terug naar Almere. Hiervoor kunt u kaartjes kopen, kinderen mogen gratis mee maar dienen wel aangemeld te worden. 

Tijden pendeldienst (onder voorbehoud): 11:00, 12:30, 13:30 en 16:00 uur.

Terugblik 2022

Ontdek alle bezoekerscentra - in Nationaal Park Nieuw Land