Wereld Trekvogeldag

Wereld Trekvogeldag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij aandacht wordt gevraagd voor de trekvogel. Nationaal Park Nieuw Land is een aantrekkelijk gebied voor met name trekvogels vanwege de rust en overvloed aan voedsel. Niet voor niets een belangrijke halte op de trekvogelroute tussen het hoge Noorden en het zuidelijkste punt van Afrika. De Trekvogeldag in Nationaal Park Nieuw Land vindt plaats bij Natuurbelevingscentrum Oostvaarders en op Marker Wadden. 

Wereld Trekvogeldag is een inspirerende en informatieve dag voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels. Van beginner tot doorgewinterde vogelaar! Tijdens het event kun je op diverse locaties in Nationaal Park Nieuw Land veel leuke activiteiten doen, zoals: ecokarexcursies, vogelwandelingen, lezingen (oa Ruben Smit & Arjan Dwarshuis), verrekijkers & aanwezigheid CameraNu, workshops & demonstraties en is er een heuse kinderplein met nóg veel meer activiteiten.

Terugblik van het event!

Kinderplein - Van 12.00 tot 16.00 uur

Op het veld vóór het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is er tijdens de Wereld Trekvogeldag een kinderplein ingericht waar je vanaf 12.00 tot 16.00 uur lekker bezig kunt zijn. Onder een stretch-tent zijn er veel verschillende activiteiten te doen. Ga je het avontuur tegemoet en op pad met boswachter Amy of vlieg je als een vogel over de tokkelbaan? Je kunt natuurlijk ook mee helpen speuren naar sporen! Een een stoere vogel-tattoo moet je natuurlijk wel nemen en vergeet daarna niet je eigen vogelhuisje te bouwen. Kortom genoeg leuks te doen en beleven!

Voor deze activiteiten koop je op de dag zelf voor vijf euro een strippenkaart met 6 strippen. Afhankelijk van de activiteit ben je geen tot 3 strippen kwijt. Een losse strip kost één euro.

Kinderactiviteiten

Ontdek alle bezoekerscentra - in Nationaal Park Nieuw Land

Houdt deze pagina in de gaten voor de verdere programmering.