Wereld Trekvogeldag Almere

De Trekvogel

in het zonnetje

Wist je bijvoorbeeld dat het roodborstje in de winter niet dezelfde is als die in de zomer? Of dat bepaalde trekvogels vroeger als voorbode werden gezien van de pest? Hoor er alles over op Wereld Trekvogeldag! Nationaal Park Nieuw Land zet op deze bijzondere dag de trekvogel in het zonnetje, omdat het gehele Nationaal Park een belangrijke halte is op de vogeltrekroute tussen het hoge Noorden en het zuidelijkste puntje van Afrika.

Dagprogramma

Het dagprogramma van Wereld Trekvogeldag staat bomvol activiteiten. Het reguliere programma is van 09:00 - 17:00. Er zijn ook een aantal activiteiten die eerder of later starten. Gedurende de dag is er een informatiestand van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Hier kun je je melden voor excursies, krijg je informatie over het gebied en is er een verkoophoekje. Daarnaast is er een informatiestand van de Vogel- en Natuurwacht Flevoland. Zij staan ook een deel van de dag op de Jan van den Bosch uitkijkheuvel om uitleg te geven over de vogels in het gebied. Maak daar je mooiste plaatjes. De foodtruck van Paviljoen de Oostvaarders is aanwezig met lekkere koffie, thee, fris, broodjes en snacks.

Bekijk het dagprogramma

Excursies met een voertuig

Wandelexcursies

Impressie

Bereikbaarheid

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is te bereiken met het openbaar vervoer. Kom je met de trein? Stap dan uit bij station Almere Oostvaarders en volg daarna de gele loper met gele bewegwijzeringspaaltjes richting de Oostvaardersplassen. Kom je met de bus? Stap dan uit bij halte Almere Buiten, Oostvaardersbuurt. Volg vanaf hier de hele loper met gele bewegwijzeringspaaltjes richting Oostvaardersplassen. Er is genoeg ruimte om je fiets neer te zetten en ook je auto kun je gratis parkeren.