Wereld Trekvogeldag Almere

De Trekvogel

in het zonnetje

Wist je bijvoorbeeld dat het roodborstje in de winter niet dezelfde is als die in de zomer? Of dat bepaalde trekvogels vroeger als voorbode werden gezien van de pest? Hoor er alles over op Wereld Trekvogeldag! Nationaal Park Nieuw Land zet op deze bijzondere dag de trekvogel in het zonnetje, omdat het gehele Nationaal Park een belangrijke halte is op de vogeltrekroute tussen het hoge Noorden en het zuidelijkste puntje van Afrika.

Excursies met een voertuig

Wandelexcursies

Lezingen en overige activiteiten

Dagprogramma

Het dagprogramma van Wereld Trekvogeldag staat bomvol actviteiten, excursies en lezingen. Het reguliere programma is van 09:00 - 17:00. Er zijn ook een aantal aciviteiten die eerder of later starten. 

Bekijk het dagprogramma

Unieke pendeldienst Almere – Lelystad door het kerngebied

Kinderactiviteiten

Wil jij Wereld Trekvogeldag bezoeken met jonge vogelaars? Neem dan ook een kijkje bij het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen in Lelystad. Hier zijn een heleboel kinderactiviteiten te doen. Vanaf 11:00 uur gaat er 4 x een pendeldienst vanaf Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders Almere naar het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen Lelystad. Om 16:00 uur vertrekt de laatste rit terug naar Almere. Hiervoor kunt u kaartjes kopen, kinderen mogen gratis mee maar dienen wel aangemeld te worden. 

Tijden pendeldienst (onder voorbehoud): 11:00, 12:30, 13:30, en 16:00 uur.

Bereikbaarheid

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is te bereiken met het openbaar vervoer. Kom je met de trein? Stap dan uit bij station Almere Oostvaarders en volg daarna de gele loper met gele bewegwijzeringspaaltjes richting de Oostvaardersplassen. Kom je met de bus? Stap dan uit bij halte Almere Buiten, Oostvaardersbuurt. Volg vanaf hier de hele loper met gele bewegwijzeringspaaltjes richting Oostvaardersplassen. Er is genoeg ruimte om je fiets neer te zetten en ook je auto kun je gratis parkeren. 

Deelnemende partners

Vogel- en Natuurwacht Flevoland, Vogelwachter Adriaan, House of outdoor, KNNV 2e handsboeken, Kim Bobeldijk Taxidermy, Mennobart van Eerden (senior ecologische adviseur bij Eemu), vrijwilligers van Staatsbosbeheer en Stad en Natuur.