Arrangement Romantisch Nieuw Land

In het belevingsgebied Oostvaardersplassen Lelystad, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, kun je met gemak een dag vullen met romantische activiteiten en buitengewoon dineren. Klaar voor een dagje 'Romantisch Nieuw Land'?

 

Hoe ziet jullie dag eruit?

Begin je dag met een kanotocht door de Hollandse Hout. Vergezeld door een boswachter van Staatsbosbeheer verken je dit bijzondere bosgebied. In dit waterrijke bos voelen libellen, ijsvogels en rietvogels, maar ook de ringslang en de bever zich thuis. Praat nog even gezellig na tijdens een lekkere lunch in het Buitencentrum. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de Oostvaardersplassen. De volgende stop is de ambachtelijke wijngaard El Placer. De perfecte locatie voor een workshop wijn maken tussen de wijnranken. Sluit de dag af met een heerlijk diner in de haven. Club Portside is een drijvend restaurant direct gelegen aan de hoofdsteiger. Een smakelijke afsluiter van een romantische dag!

De verschillende activiteiten uit dit arrangement zijn ook los te boeken! Dus combineer er zelf op los en stel je eigen avontuur in de zomervakantie samen!

DIT GA JE DOEN

Verken de Hollandse Hout per kano

Samen met een boswachter van Staatsbosbeheer verken je het waterrijke bos van de Hollandse Hout. Door het aanleggen van een nieuwe slenk kan dit mooie dichte loofbos nu ook per kano ontdekt worden. Je waant je in de stille natuur van Zweden. Kijk je ogen uit en speur de oevers af voor ijsvogels, steltlopers en libellen.
 

 

Lees meer en reserveer een kano in de Hollandse Hout

Lunchen bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Het Buitencentrum aan de Lelystadse kant van de Oostvaardersplassen is het startpunt van diverse wandel- en fietsroutes. Hier vind je een informatiebalie en een leuke winkel met verrassende cadeautjes of een goed boek. Ideaal voor een break is het horecapunt. Naast een fantastisch uitzicht krijg je hier ook heerlijke koffie of een lekkere lunch geserveerd.

 

 

Lees meer en reserveer voor een lunch!

Workshop wijn maken

In Lelystad ligt wijngaard El Placer. Bij dit kleinschalige biologische bedrijf staat gastvrijheid op de eerste plaats. Naast workshops wijn maken bieden ze ook wijnproeverijen aan. In de wijngaard wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of koper en zwavel. De biologische wijnbouw richt zich op het versterken van de natuurlijke weerstand van de planten. Wandel door de druivenranken en waan je in Frankrijk. Een perfect recept voor een romantische middag met z’n tweeën.

 

Lees meer en reserveer bij wijngaard El Placer

Romantisch diner bij Club Port Side

Club Port Side is gelegen in de Jachthaven Lelystad Haven, direct aan de hoofdsteiger. Het is een drijvend restaurant met prachtig uitzicht over de haven. Met de stoere boten op de achtergrond heerst er een ongedwongen sfeer met no-nonsense gerechten. Gewoon heerlijk genieten. Sluit je dag af met een lekker diner of een uitgebreide borrelplank.

 

Lees meer over Club Port Side en reserveer

Bekijk hier de video impressie van dit arrangement!

Ook interessant