Natuureducatie

Een leerzame ervaring

De gevarieerde activiteiten uit de verschillende lesprogramma’s voor het basisonderwijs, zorgen altijd voor een verrassende, avontuurlijke en natuurlijk leerzame ervaring.Voor alle kinderen in het basisonderwijs zijn er aantrekkelijke lespakketten beschikbaar. Start bij het Natuurbelevingcentrum en haal je zeearenddiploma of leer de vos beter kennen. Jongeren in het voortgezet onderwijs krijgen een op maat gemaakt programma, zodat het past bij de onderwijswensen van de school. En ben je student? Neem dan contact op voor een mogelijke stageplaats of afstudeeropdracht. 

Een echte buitenles

Expeditie Nieuwe Wildernis

Ontdek de wildernis van de Oostvaardersplassen. Hier leven konikpaarden, Heckrunderen en Edelherten. Kom jij ze tegen tijdens de buitenles of zie je de sporen die ze hebben achtergelaten? De gids van Staatsbosbeheer komt eerst een keer vertellen in de klas en neemt je daarna mee op pad. 

Lees meer

Vlieg mee

Haal je Zeearenddiploma

In de Oostvaardersplassen leven zeearenden. ‘Vlieg mee’ op de rug van de zeearend en ontdek welke dieren hier allemaal leven. Heb je alle opdrachten goed volbracht, dan verdien je je zeearenddiploma. 

Lees meer

Word een echte vogelkenner

Vogel het uit!

De Oostvaardersplassen is een echt vogelparadijs. In dit natuurgebied vind je bijzondere vogelsoorten. Ga op zoek naar de verschillende vogels en leer over de biotoop en de cyclus van de vogel. Vogel het uit en word een vogelkenner. 

Lees meer

Waar slaapt de vos?

Volg de vos

Naast vogels, konikpaarden en heckrunderen, is de Oostvaardersplassen ook het leefgebied van de vos. Leer via een ruige tocht de vos beter kennen. Waar slaapt de vos, wat staat er op zijn menu en waarom is de vos belangrijk voor de natuur? Wie weet kom je nog een vos tegen tijdens de buitenles.

Lees meer

Afkijken mag

Weet je wat ik zie, Biomimicry!

Veel technische ontwikkelingen zijn afgekeken uit de natuur. Zo werd klittenband bedacht na het zien van de klit-plant. Ga op pad met ingenieur Jacco G. Luurder en leer tijdens een muzikale reis alles over afkijken van de natuur (Biomimicry).

Lees meer

Op zoek naar een lesprogramma of een stage?

  • Voortgezet onderwijs

    Een keer een lesdag buiten organiseren in de natuur of een project realiseren in de buitenlucht. Het kan aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. De thema’s van de Oostvaardersplassen zijn breed in te zetten in het lesprogramma. Ook worden er regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd waarbij alle hulp welkom is. We denken graag met scholen mee om de creativiteit van de leerlingen te stimuleren. 

    Voortgezet onderwijs
  • Stageplaats of afstudeeronderzoek

    Ben je student aan een MBO- of HBO-school en zoek je een stageplaats of afstudeeronderzoek? Neem dan contact op met Daniëlle Petter (dpetter@stadennatuur.nl). Dit kan zowel zijn voor natuur gerelateerde opleidingen, als voor opleidingen gericht op marketing, communicatie of evenementenorganisatie.