Uitbreiding Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Let op! Gebouw tijdelijk gesloten vanwege uitbreiding

De verbouwing van Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is in volle gang. Sinds januari is het gebouw dicht. Tijdens de sluiting blijft de parkeerplaats toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Je geniet dus nog steeds van de prachtige fiets- en wandelroutes rondom het Natuurbelevingcentrum. Ook is er tijdens de verbouwing een foodtruck van Paviljoen de Oostvaarders en toiletvoorziening aanwezig voor bezoekers. 

We hopen je in de loop van 2024 weer te mogen verwelkomen! Via deze pagina informeren wij je over de stand van zaken en belangrijke informatie. Ook vind je hieronder alvast een kleine preview van hoe het gebouw er straks uit komt te zien.

Foodtruck en toiletvoorziening

Wees welkom!

De uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is in volle gang. Maar niet getreurd. Van woensdag t/m zondag kun je tussen 11:00 en 15:00 terecht bij de Foodtruck van Paviljoen de Oosvaarders die voor het gebouw staat. Je kunt terecht voor koffie, fris, broodjes en zelfs wafels! Nu het beter weer wordt, worden de openingstijden van de foodtruck op sommige dagen ruimer. Hier kun je de meest actuele informatie vinden. Tijdens openingstijden van de foodtruck is er ook toiletvoorziening aanwezig. 

Actuele informatie

Wat kun je verwachten in het nieuwe gebouw?

Omdat het gebied de Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, steeds meer in trek is bij natuurliefhebbers, vraagt het om meer faciliteiten en wordt het Natuurbelevingcentrum uitgebreid. Dit kun je verwachten: 

 1. Groeps- en educatieruimten: geniet van het uitzicht op de Oostvaardersplassen terwijl je deelneemt aan educatieve programma's, groepsessies en vergaderingen.
 2. Ontvangstruimte met infopunt, winkel en expositie
 3. Vergroot restaurant met keuken: laat je verwennen met lokale lekkernijen en geniet van een heerlijke maaltijd met uitzicht op de natuur.
 4. Werkplaats voor Staatsbosbeheer
 5. Verruimde kantoorfuncties: onze medewerkers werken vanaf de verdieping.

Vlak bij het Natuurbelevingcentrum wordt een stalling voor onze elektrische excursievoertuigen gebouwd. 

Artist impression begane grond restaurant

Sneak peek van het gebouw

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste updates, tips en events bij de Oostvaardersplassen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van interessante tips en ontwikkelingen.

 • Infopunt, winkel en expositie

  Artist impression begane grond winkel
 • Restaurant

  Artist impression begane grond restaurant richting groepsruimte
 • Eerste verdieping, middenstuk

  Artist impression eerste verdieping middenstuk
 • Eerste verdieping, panoramaruimte

  Artist impression eerste verdieping kijkdoos
 • Achterkant van het gebouw

  Artist impression achterkant gebouw