Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Beleef de ruige achtertuin van Almere

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is een perfecte plek om een ontdekkingstocht naar de Oostvaardersplassen te beginnen. Vanuit dit markante gebouw is er een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes waar diverse wilde dieren te zien zijn. In het weekend is er regelmatig een wisselend programma van natuuractiviteiten voor jong en oud, lezingen van bijzondere gasten, muzikale optredens en workshops.

Meer info

Bij Gasterij De Oostvaarders, kun je terecht voor een hapje en een drankje

Horeca, uitzicht, expositie en vergaderen

Op de begane grond zit Gasterij De Oostvaarders, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje, ondertussen genietend van het steeds veranderende uitzicht. In de panoramaruimte op de eerste verdieping zijn telescopen en verrekijkers aanwezig om de dieren te observeren. In het weekend zijn er ook vaak hulpboswachters van Staatsbosbeheer aanwezig om uitleg te geven. Helemaal bovenin is het Kraaiennest van waaruit je de uitgestrektheid van het natuurgebied kunt bewonderen. In de panoramaruimte op de eerste verdieping is een kleine expositie over de dieren die in de Oostvaardersplassen leven en de archeologische geschiedenis van dit gebied.

Meer info

Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend!

Kom samen een stuk wandelen of fietsen, dieren spotten en afsluitend wat drinken. Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend! Terwijl je geniet van je kopje koffie kijk je uit over dit mysterieuze natuurgebied.

Meer info